Loading Icon

Лектори и дискусионен панел​

Благовеста Костова

MD Communication Business, Publicis Groupe Bulgaria

Благовеста Костова е част от Publicis Groupe България вече 15 години, като от началото на 2022 г. заема поста на изпълнителен директор на комуникационния бизнес в Групата. В тази си роля тя работи активно за надграждането на лидерските позиции на компанията на  пазара и формира нови хоризонти на  стратегическо управление на агенциите Saatchi& Saatchi, LeoBurnett, MSL, Brandworks, Red Lion и Publicis Dialog, в унисон с международните тенденции и дългосрочни приоритети на Publicis Groupe в глобален план.

Стартира кариерата си в Grey Worldwide Bulgaria, част от WPP Group, след което през 2008 г се присъединява към екипа на Publicis Sofia. През 2012 г. става акаунт директор и поема управлението на ключови локални и международни клиенти, а от 2015 г. до 2018 г. е директор „Обслужване на клиенти“. През 2018 г. поема ролята на директор „Обслужване на клиенти“ на цялата Група.
Бакалавър „Социални дейности“ със специализация по психология и Магистър „Международна сигурност“ от СУ „Св. Климент Охридски“

Споделяне: